

Agenda

Title of meeting: NRW Public Board Meeting

Date of meeting: Wednesday 19th July 2023

Time of meeting: 9:30 – 12:55

Location: <u>Microsoft Teams</u>

Join on your computer, mobile app or room device

Click here to join the meeting

Download Teams | Join on the web

Or call in (audio only)

<u>+44 29 2105 5545,,406917254#</u> United Kingdom, Cardiff

Time Item

09:30 5 mins

Item 1. Open Meeting

- Welcome
- Declaration of Interests
- Explain conduct of meeting

Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw (Chair)

Summary: To NOTE any declarations of interest.

09:35 5 mins

Item 2. Review Minutes and Action Log

2A. Review Minutes from Public 18th May meeting

2B. Review Public Action Log

Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw (Chair)

To APPROVE the minutes of the previous meeting and the action

log.

09:40 5 mins Item 3. Update from the Chair

Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw

Summary: To NOTE the Chair's update to the Board.

09:45 20 mins Item 4. Report from the Chief Executive

Sponsor and Presenter: Clare Pillman, Chief Executive

Summary: To NOTE the current position and update the Board on

key activities.

Paper ref: 23-07-B01

10:05 10 mins **Item 5. Update Reports of Committees and Forums**

Sponsors and presenters: Committee Chairs

Audit and Risk Assurance Committee – 22nd May and 5th June

Paper ref: 23-07-B02

Evidence Advisory Committee Finance Committee – 19th June

Paper ref: 23-07-B03

Flood Risk Management Committee – 13th July

Land Estate Committee

People and Customer Committee – 7th June

Paper ref: 23-07-B05

Protected Areas Committee – 23rd June and 29th June

Paper ref: 23-07-B06

Forum Updates

Wales Land Management Forum

Paper ref: 23-07-B07 Wales Fisheries Forum

Wales Water Management Forum National Access Forum for Wales

Summary: To NOTE the updates from the Board committees, both

within and outside of any meetings held.

10:15

Item 6. Finance Performance Report

15 mins

Sponsor: Rachael Cunningham, Executive Director of Finance and

Corporate Services

Presenter: Rob Bell, Head of Finance

Summary: To NOTE the latest financial position

Paper ref: 23-07-B09

10:30 20 mins

Item 7. Business Plan Performance Dashboard End of Year Report 2022/23 and Internal Performance Report 2022/3

Sponsor and Presenter: Clare Pillman, Chief Executive Attendees: Sarah Williams, Head of Corporate Strategy and Programme Management Office; Kirsten Hughes, Lead Specialist Advisor, Corporate Planning & Performance

Summary: To APPROVE the Business Plan Performance Dashboard End of Year Report 2022/23 and Internal Performance Report 2022/3

Paper ref: 23-07-B10

10:50 15 mins

Item 8. Welsh Language Annual Report 2022-23

Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and Development

Presenters: Sarah Stacey, Head of Organisational Development; Lyn Williams, Specialist Advisor, People Management

Summary: To APPROVE the Welsh Language Annual Report 2022-23

Paper ref: 23-07-B11

11:05 15 mins

Break

11:20 30 mins

Item 9. Draft Business Plan 2023-24

Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and Development

Presenters: Sarah Williams, Head of Corporate Strategy and Programme Management Office; Kirsten Hughes, Lead Specialist Advisor, Corporate Planning & Performance

Summary: To APPROVE the Draft Business Plan 2023-24

Paper ref: 23-07-B12

Item 10. Summary Reflections on Local Well-being 11:50 30 mins **Planning in Wales** Sponsor: Ceri Davies, Executive Director of Evidence, Policy and Permitting Presenters: Prof Calvin Jones; Fen Turner, Team Leader Natural Resources & Well-being Strategy and Policy; Martyn P Evans, Head of South West Wales Operations; Holly Butterworth, Lead Specialist Advisor: Natural Resources & Wellbeing **Summary: Reflections – To discuss the summary reflections** on local wellbeing planning in Wales, opportunities and risks to NRW Paper ref: 23-07-B13 12:20 Item 11. Board Forward Look 10 mins Sponsor: Sir David Henshaw Presenter: Natalie Williams, Team Leader & Deputy Board Secretary, **Board Secretariat** Summary: To DISCUSS the Board Forward Look Paper ref: 23-07-B14 12:30 Item 12. AOB 5 mins 12:35 **End of Meeting** 12:35 **Public Q&A** 20 mins **End of Public Meeting**

12:55