

Agenda

Title of meeting: NRW Board Meeting - Public Session

Date of meeting: 18th May 2023

Time of meeting: 9:00-14:35

Location: Microsoft Teams

Join on your computer, mobile app or room device

Click here to join the meeting

Download Teams | Join on the web

Or call in (audio only)

+44 29 2105 5545,,531520095#

Time Item

9:00 (5 mins) 1. Open Meeting

Welcome

Declaration of Interests

· Explain conduct of meeting

Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw (Chair)

Summary: To NOTE any declarations of interest.

9:05 (5 mins) 2. Review Minutes and Action Log

2A. Review Minutes from Public 23rd March meeting

2B. Review Public Action Log

Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw (Chair)

To APPROVE the minutes of the previous meeting and the

action log.

9:10

(5 mins)

3. Update from the Chair

Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw

Summary: To NOTE the Chair's update to the Board.

9:15 (15 mins) 4. Report from the Chief Executive

Sponsor and Presenter: Clare Pillman, Chief Executive

Summary: To NOTE the current position and update the Board

on key activities.

Paper ref: 23-05-B04

9:30 (20 mins) 5. Update Reports of Committees and Forums

Sponsors and presenters: Committee Chairs

Audit and Risk Assurance Committee Evidence Advisory Committee – 10th May

Finance Committee – 28th April

Paper ref: 23-05-B05

Flood Risk Management Committee – 18th April

Paper ref: 23-05-B06

Land Estate Committee – 5th May People and Customer Committee Protected Areas Committee – 4th May

Forum Updates

Wales Land Management Forum

Paper ref: 23-05-B07 Wales Fisheries Forum

Wales Water Management Forum

Paper ref: 23-05-B09

National Access Forum for Wales

Paper ref: 23-05-B10

Summary: To NOTE the updates from the Board committees, both within and outside of any meetings held.

9:50 (20 mins) **6. Finance Performance Report**

Sponsor: Rachael Cunningham, Executive Director of Finance and

Corporate Services

Presenter: Rob Bell, Head of Finance

Summary: To NOTE the latest financial position

Paper ref: 23-05-B11

10:10 (20 mins) 7. UK Board Apprenticeship Programme

Sponsors: Sir David Henshaw, Chair / Clare Pillman, Chief

Executive

Presenter: Natalie Williams, Team Leader & Deputy Board

Secretary, Board Secretariat

Summary: To APPROVE NRW's involvement in the UK Board

Apprenticeship Programme

Paper ref: 23-05-B16

10:30 (5 mins) 8. Proposed Changes to the Statutory and Legal Scheme (SaLS)

Sponsor: Clare Pillman, Chief Executive

Presenter: Clare Jones, Lead Specialist Advisor, Governance

Summary: To APPROVE changes to the Statutory and Legal

Scheme (SaLS)

	Paper ref: 23-05-B13
10:35 (35 mins)	Break
11:10 (90 mins)	9. Discussion with Dŵr Cymru/Welsh Water and Hafren Dyfrdwy Sponsor: Ceri Davies, Executive Director or Evidence, Policy and Permitting Presenters: Peter Perry, CEO, Dŵr Cymru; James Jesic, Managing Director, Hafren Dyfrdwy
	External Attendees: Steve Wilson, Managing Director – Wastewater Service, Business Customers & Energy, Dŵr Cymru; Stephanie Pullen, Environmental Regulations and Permits Lead, Hafren Dyfrdwy; Gwenllian Roberts, Director of Ofwat for Wales; Eifiona Williams, Head of Water Branch, Welsh Government; Andy Fraser, Welsh Government
	NRW Attendees: Sian Williams, Head of Operations North West Wales; Ruth Johnston, Lead Specialist Advisor, Water Strategy; Natalie Hall, Sustainable Water Manager
	Summary: To DISCUSS the follow-up to the business plan presentation to the November 2022 Board meeting
	Presentation
12:40 (60 mins)	Lunch
13.40 (20 mins)	10. Wellbeing Health & Safety Annual Report 2022-23 Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and Development Presenter: Charlotte Morgan, Wellbeing Health & Safety Manager
	Summary: To APPROVE the Wellbeing Health & Safety Annual Report 2022-23
	Paper ref: 23-05-B12
14:00 (5 mins)	11. Board Forward Look Sponsor: Sir David Henshaw Presenter: Natalie Williams, Team Leader & Deputy Board Secretary Board Secretariat
	Paper ref: 23-05-B14
14:05 (5 mins)	12. AOB
	End of Public Board meeting

14:10 (25 mins)	Public Q&A	
14:35	Close Meeting	