

Title of meeting: NRW Board Meeting - Public Session

Date of meeting: 23rd March 2023 Time of meeting: 9.00-14.30

Venue: Microsoft Teams

Join on your computer, mobile app or room device

Click here to join the meeting

Download Teams | Join on the web

Or call in (audio only)

+44 29 2105 5545,,510681277#

Time Item

9.00 (5 mins) 1. Open Meeting

- Welcome
- Declaration of Interests
- · Explain conduct of meeting

Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw (Chair)

Summary: To NOTE any declarations of interest.

9.05 (5 mins) 2. Review Minutes and Action Log

2A. Review Minutes from Public 27th January meeting

2B. Review Public Action Log

Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw (Chair)

To APPROVE the minutes of the previous meeting and the

action log.

9.10 (5 mins) 3. Update from the Chair

Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw

Summary: To NOTE the Chair's update to the Board.

9.15 (10 mins)

4. Report from the Chief Executive

Sponsor and Presenter: Clare Pillman, Chief Executive

Summary: To NOTE the current position and update the

Board on key activities.

Paper ref: 23-03-B05

9.25 (20 mins) 5. Update Reports of Committees and Forums

Sponsors and presenters: Committee Chairs

Audit and Risk Assurance Committee – 9th March Evidence Advisory Committee – 21st February

Paper ref: 23-03-B06

Finance Committee – 9th February and 7th March

Paper ref: 23-03-B07

Flood Risk Management Committee - No meeting held

Land Estate Committee – No meeting held People and Customer Committee – 15th March Protected Areas Committee – 7th February

Paper ref: 23-03-B08

Forum Updates

Wales Land Management Forum

Paper ref: 23-03-B09
Wales Fisheries Forum
Paper ref: 23-03-B10

Wales Water Management Forum – no paper (meeting held 16th

March)

National Access Forum for Wales – no paper (meeting held 14th

March)

Summary: To NOTE the updates from the Board committees, both within and outside of any meetings held.

9.45 (15 mins) 6. Finance Performance Report

Sponsor: Rachael Cunningham, Executive Director of Finance and

Corporate Services

Presenter: Mark Collins, Business Finance Team Manager

Summary: To NOTE the latest financial position

Paper ref: 23-03-B11

10.00 (15 mins) **Break**

10.15 (30 mins) 7. Formal Approval of the Corporate Plan 2023-2030

Sponsor and Presenter: Clare Pillman, Chief Executive

Presenters: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and Development; Sarah Williams, Head of Corporate Strategy and

Programme Management Office

	Summary: To APPROVE the Corporate Plan 2023-2030
	Paper ref: 23-03-B12
10.45 (15 mins)	Break
11.00 (30 mins)	8. Update on Atlantic Salmon Sponsor: Ceri Davies, Executive Director of Evidence, Policy and Permitting Presenter: Ben Wilson, Principal Advisor, Fisheries
	Summary: To DISCUSS the Atlantic Salmon Evidence Report
	Paper ref: 23-03-B13
11.30 (20 mins)	9. Business Plan Performance Dashboard Quarter 3 Report Sponsor and Presenter: Clare Pillman, Chief Executive Attendees: Caroline Hawkins, Corporate Planning, Performance & Strategic Assessment Manager, Sarah Williams, Head of Corporate Strategy and Programme Management Office
	Summary: To APPROVE the Business Plan Performance Dashboard Quarter 3 Report
	Paper ref: 23-03-B14
11.50 (40 mins)	10. Diversity and Inclusion Report 2022-23 and Discussion Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and Development Presenter: Sarah Stacey, Head of Organisational Development; Shaheen Sutton, EDI Specialist; Lyn Williams, Specialist Advisor, People Management
	Summary: To APPROVE the Diversity and Inclusion Annual Report 2022-23, including the Gender Pay Gap Report
	Paper ref: 23-03-B15
12.30 (15 mins)	11. Wellbeing, Health and Safety Quarter 3 Report Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and Development Presenter: Charlotte Morgan, Wellbeing, Health and Safety Manager
	Summary: To APPROVE the Wellbeing, Health and Safety Quarter 3 Report
	Paper ref: 23-03-B16
	. apo. 101. 20 00 B 10

12.45 (60 mins)	Lunch
13.45 (5 mins)	12. Review of Board Committee Membership Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and Development Presenter: Colette Fletcher, Head of Governance and Board Secretary
	Summary: To APPROVE the Annual Review of Board Committee Membership
	Paper ref: 23-03-B18
13.50 (5 mins)	13. Terms of Reference Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and Development Presenter: Colette Fletcher, Head of Governance and Board Secretary
	Summary: To APPROVE the Terms of Reference for the Protected Areas Committee, Land Estate Committee, and Finance Committee
	Paper ref: 23-03-B19
13.55 (5 mins)	14. Board Forward Look Sponsor: Sir David Henshaw Presenter: Colette Fletcher, Head of Governance and Board Secretary
	Paper ref: 23-03-B20
14.00 (5 mins)	15. AOB
	End of Public Board meeting
14.05 (25 mins)	Public Q&A
14.30	Close Meeting