

Title of meeting: NRW Board Meeting Day 2 - Public Session

Date of meeting: 22nd September 2022 Time of meeting: 10.00-14.50

Venue: Flintshire

Microsoft Teams meeting

Join on your computer, mobile app or room device

Click here to join the meeting

Download Teams | Join on the web

Or call in (audio only)

+44 29 2105 5545,,493072433#

Time	Item
10.00 (5 mins)	1. Open Meeting
	Welcome
	 Declaration of Interests
	 Explain conduct of meeting
	Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw (Chair)
	Summary: To NOTE any declarations of interest.
10.05 (5 mins)	2. Review Minutes and Action Log
	2A. Review Minutes from Public 13 th July meeting 2B. Review Public Action Log
	Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw (Chair)
	To APPROVE the minutes of the previous meeting and the action log.
10.10 (5 mins)	3. Update from the Chair
	Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw
	Summary: To NOTE the Chair's update to the Board.
10.15	4. Report from the Chief Executive
(15 mins)	Sponsor and Presenter: Clare Pillman, Chief Executive
	Summary: To NOTE the current position and update the Board on key activities.
	Paper ref: 22-09-B06

10.30 5. Update Report of Committees (20 mins) Sponsors and presenters: Committee Chairs Audit and Risk Assurance Committee – 8th September Evidence Advisory Committee - No meeting held Finance Committee – 15th September Flood Risk Management Committee - No meeting held People and Remuneration Committee – 13th September Protected Areas Committee - No meeting held Paper ref: 22-09-B08 Wales Land Management Forum – 5th September Paper ref: 22-09-B09 **Summary: To NOTE the updates from the Board** committees, both within and outside of any meetings held. 10.50 **Break** (20 mins) 11.10 6. Wellbeing, Health and Safety Quarter 1 Report (15 mins) Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and Development Presenter: Charlotte Morgan, Wellbeing, Health and Safety Manager Summary: To APPROVE the Wellbeing, Health and Safety Quarter 1 Report Paper ref: 22-09-B11 11.25 7. Business Plan Performance Dashboard Quarter 1 Report (20 mins) Sponsor and Presenter: Clare Pillman, Chief Executive Attendees: Caroline Hawkins, Corporate Planning, Performance & Strategic Assessment Manager, Sarah Williams, Head of Corporate Strategy and Programme Management Office; Sue Ginley, Lead Specialist Advisor, Corporate Planning & Performance **Summary: To APPROVE the Business Plan Performance Dashboard Quarter 1 Report** Paper ref: 22-09-B10 11.45 8. Trail-hunting Decision Review Sponsor: Ceri Davies, Executive Director of Evidence, Policy and (20 mins) Permitting Presenters: Ieuan Williams, Senior Specialist Surveyor

Summary: To ENDORSE the review of the trail-hunting decision

Paper ref: 22-09-B17

Page **2** of **4**

12.05 (15 mins)	9. Proposed NRW Land Estate Committee Sponsor: Gareth O'Shea, Executive Director of Operations Presenter: Colette Fletcher, Head of Governance and Board Secretary
	Summary: To APPROVE the proposed governance arrangements for the new NRW Land Estate Committee
	Paper ref: 22-09-B12
12.20 (5 mins)	10. Proposed Changes to the Statutory and Legal Scheme (SaLS) Sponsor: Clare Pillman, Chief Executive Presenter: Colette Fletcher, Head of Governance and Board Secretary
	Summary: To APPROVE changes to the SaLS
	Paper ref: 22-09-B13
12.25 (40 mins)	Lunch
13.05 (50 mins)	11. Required Evidence Base for Water Quality improvements in Wales and Evidence Strategic Update Sponsor: Ceri Davies, Executive Director of Evidence, Policy and Permitting Presenter: Chris Collins, Head of Knowledge and Evidence; Alun Attwood, Manager, Monitoring and Reporting
	Summary: To DISCUSS the required evidence base for Water Quality improvements in Wales and the Evidence Strategic Update
	Paper ref: 22-09-B14
13.55 (15 mins)	12. Public Engagement and Transparency at Board Meetings Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and Development Presenter: Colette Fletcher, Head of Governance and Board Secretary
	Discussion
14.10 (5 mins)	13. Board Forward Look Sponsor: Sir David Henshaw Presenter: Colette Fletcher, Head of Governance and Board Secretary
	Paper ref: 22-09-B15
14.15	14. AOB
(5 mins)	a) Board Terms of Reference

Summary: To ARRPOVE the Board Terms of Reference

Paper ref: 22-09-B16

	End of Public Board meeting
14.20 (30 mins)	Public Q&A
14.50	Close Meeting
14.50 (10 mins)	Break
15.00 to 16.30	Site Visit
	Lead: Lyndsey Rawlinson, Head of North East Wales Operations