

Agenda

Title of meeting: NRW Board Meeting Day 2 - Public Session

Date of meeting: 24th March 2022 Time of meeting: 9.00-16.05

Venue: Microsoft Teams:

Join on your computer or mobile app

Click here to join the meeting

Or call in (audio only)

+44 29 2105 5545,,394037138# United Kingdom, Cardiff

Phone Conference ID: 394 037 138#

Observers:

Time Item

9.00 (5 mins) 1. Open Meeting

- Welcome
- Declaration of Interests
- Explain conduct of meeting

Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw (Chair)

Summary: To NOTE any declarations of interest.

9.05 (5 mins) 2. Review Minutes and Action Log

2A. Review Minutes from Public 28th January meeting

2B. Review Public Action Log

Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw (Chair)

To APPROVE the minutes of the previous meeting and the

action log.

9.10 (10 mins) 3. Update from the Chair

Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw

Summary: To NOTE the Chair's update to the Board.

9.20 (20 mins) 4. Report from the Chief Executive

Sponsor and Presenter: Clare Pillman, Chief Executive

Summary: To NOTE the current position and update the

Board on key activities.

Paper ref: 22-03-B04

Paper ref: 22-03-B10

Development

11.15

(20 mins)

9.40 5. Update Report of Committees (30 mins) Sponsors and presenters: Committee Chairs Audit and Risk Assurance Committee – 10th March Evidence Advisory Committee - no meeting held Finance Committee – 10th February and 11th March Paper ref: 22-03-B05 Flood Risk Management Committee - no meeting held People and Remuneration Committee – 2nd March Paper ref: 22-03-B06 Protected Areas Committee – 1st February Paper ref: 22-03-B07 **Summary: To NOTE the updates from the Board** committees, both within and outside of any meetings held. 10.10 6. Business Plan Performance Dashboard Quarter 3 Report (30 mins) Sponsors: Clare Pillman, Chief Executive Presenters: Caroline Hawkins, Corporate Planning, Performance & Strategic Assessment Manager, Sarah Williams, Head of Corporate Strategy and Programme Management Office; Sue Ginley, Lead Specialist Advisor, Corporate Planning & Performance **Summary: To APPROVE the Quarter 3 Report** Paper ref: 22-03-B08 10.40 **Break** (15 mins) 10.55 7. Diversity and Inclusion Annual Report 2021-22 (20 mins) Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and Development Presenter: Steve Burton, Head of People Management; Julia Allen, Lead Specialist Advisor, Human Resources **Summary: To APPROVE the Diversity and Inclusion Annual** Report 2021-22

8. Wellbeing, Health and Safety Quarter 3 Report

Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and

Page **2** of **4**

Presenter: Charlotte Morgan, Wellbeing, Health and Safety Manager

Summary: To NOTE the Wellbeing, Health and Safety Report for Quarter 3.

Paper ref: 22-03-B11

11.35 (30 mins)

9. The Governance of the Public Service Board Wellbeing Sub-Group

Sponsors: Ceri Davies, Executive Director of Evidence, Policy and Permitting; Gareth O'Shea, Executive Director of Operations Presenters: Fen Turner, Lead Specialist Advisor, Natural Resources & Wellbeing Strategy; Bill Purvis, Health, Education Access and Recreation Manager; Ruth Jenkins, Head of Natural Resource Management

Summary: To APPROVE the Public Service Board Wellbeing Sub-Group

Paper ref: 22-03-B12

12.05 (10 mins)

10. Proposed changes to the Statutory and Legal Scheme (SaLS)

Sponsor: Clare Pillman, Chief Executive

Presenter: Colette Fletcher, Head of Governance and Board

Secretary

Summary: To APPROVE the proposed changes to the Statutory and Legal Scheme (SaLS) from the Corporate Services Business Board

Paper ref: 22-03-B16

12.15 (35 mins)

11. Digital Strategy

Sponsor: Sarah Jennings, Executive Director of Communications, Customer and Commercial

Presenter: Catrin Hornung, Head of Communications and External Relations; Heledd Evans, Digital Services Team Leader; Helen Wilkinson, Manager, Knowledge and Information Management; Christopher Collins, Head of Knowledge and Evidence

Summary: To APPROVE the Digital Strategy and NOTE the update on the Hazardous Waste Pilot Project

Paper ref: 22-03-B13

12.50 (70 mins) Lunch

14.00 (30 mins)	12. Review of Forestry Safety Sponsors: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and Development; Gareth O'Shea, Executive Director of Operations Presenters: Charlotte Morgan, Wellbeing, Health and Safety Manager; Dominic Driver, Head of Land Stewardship; Elsie Grace; Head of Sustainable Commercial Development; Katherine Gostick, Health & Safety Executive Summary: To DISCUSS the update on the review of forestry safety
	Paper ref: 22-03-B14
14.30 (45 mins)	13. Review of NRW's Approach to Regulating the Shooting and Trapping of Wild Birds: General Licences Sponsor: Ceri Davies, Executive Director of Evidence, Policy and Permitting Presenters: Sarah Wood, Biodiversity and Ecosystem Resilience Manager; Nadia De Longhi, Head of Regulation and Permitting Attendees: Adam Cole-King, Lead Specialist Advisor, Biodiversity Policy; Patrick Lindley, Lead Specialist Advisor, Terrestrial Habitats and Species; Katherine Morris, Principal Advisor, Legal Services
	Summary: To APPROVE the approach to granting general licences.
	Paper ref: 22-03-B15
15.15 (5 mins)	14. Board Forward Look Sponsor: Sir David Henshaw Presenter: Colette Fletcher, Head of Governance and Board Secretary
	Paper ref: 22-03-B17
15.20 (5 mins)	15. AOB
	End of Public Board meeting
15.25 (10 mins)	Break
	16. Public Q&A Session
15.35 (30 mins)	10.1 usilo qua occion