

Agenda

litie of meeting:	NRW Board Meeting Day 2 - Public Session	
Date of meeting:	28 th January 2022	Time of meeting: 9.30-16.10
Venue:	Microsoft Teams:	

Join on your computer or mobile app

Click here to join the meeting Or call in (audio only)

+44 29 2105 5545,,596034920# United Kingdom, Cardiff

Phone Conference ID: 596 034 920#

Observers:

Time	Item
9.30 (5 mins)	1. Open Meeting
	Welcome
	Declaration of Interests
	Explain conduct of meeting
	Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw (Chair)
	Summary: To NOTE any declarations of interest.
9.35 (5 mins)	2. Review Minutes and Action Log 2A. Review Minutes from Public 18 th November meeting 2B. Review Public Action Log Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw (Chair)
	To APPROVE the minutes of the previous meeting and the action log.
9.40	3. Update from the Chair
(10 mins)	Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw
	Summary: To NOTE the Chair's update to the Board.
9.50	4. Report from the Chief Executive
(20 mins)	Sponsor and Presenter: Clare Pillman, Chief Executive
	Summary: To NOTE the current position and update the Board on key activities.

Paper ref: 22-01-B20

10.10 5. Update Report of Committees (30 mins) Sponsors and presenters: Committee Chairs Audit and Risk Assurance Committee - 16th December Paper ref: 22-01-B08 Evidence Advisory Committee – 18th January Finance Committee – 7th December Paper ref: 22-01-B09 Flood Risk Management Committee – 13th January Paper ref: 22-01-B21 People and Remuneration Committee – 10th December Paper ref: 22-01-B10 Protected Areas Committee - no meeting held Summary: To NOTE the updates from the Board committees, both within and outside of any meetings held. 10.40 6. All Together – NRW's Diversity and Inclusion Strategy (20 mins) Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and Development Presenters: Steve Burton, Head of People Management; Julia Allen, Lead Specialist Advisor, Human Resources: Lvn Williams, Specialist Advisor, People Management Summary: To APPROVE All Together – NRW's Diversity and Inclusion Strategy Paper ref: 22-01-B11 11.00 **Break** (15 mins) 11.15 7. NRW People Strategy Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy (20 mins) and Development Presenter: Steve Burton, Head of People Management Summary: To APPROVE the NRW People Strategy Paper ref: 22-01-B12 11.35 8. 3Ps (People, Planet and Prosperity) and Social Value (30 mins) Update Sponsor: Sarah Jennings, Executive Director of Communications. Customer and Commercial Presenter: Elsie Grace, Head of Sustainable Commercial Development; Vernon Lambert, Procurement Manager

	Summary: To NOTE a presentation introducing the 3P (People, Planet and Prosperity) approach, followed by a verbal update on Social Value in Procurement.
	Presentation
12.05 (45 mins)	9. Update on Tree Health including a Presentation on <i>Phytophthora pluvialis</i> Sponsor: Ceri Davies, Executive Director of Evidence, Policy and Permitting Presenter: Andrew Wright, Senior Specialist Advisor, Plant Health; Dominic Driver, Head of Land Stewardship
	Summary: To NOTE a presentation on the recent outbreak of the tree disease <i>Phytophthora pluvialis</i> in the context of a wider update on tree health matters.
	Paper ref: 22-01-B13
12.50 (5 mins)	10. Proposed changes to the Statutory and Legal Scheme (SaLS) Sponsor: Clare Pillman, Chief Executive Presenter: Colette Fletcher, Head of Governance and Board Secretary
	Summary: To APPROVE the proposed changes to the Statutory and Legal Scheme (SaLS) from the Regulatory Business Board
	Paper ref: 22-01-14
12.55 (60 mins)	Lunch
13.55 (60 mins)	11. Outcomes from Strategic Discussions Sponsor: Ceri Davies, Executive Director of Evidence, Policy and Permitting Presenters: Ruth Jenkins, Head of Natural Resource Management Policy; Nadia de Longhi, Head of Regulation and Permitting; Mark Squire, Sustainable Water Manager
	Summary: To NOTE the themes and actionable outcomes that have been raised at previous strategic discussions at Board.
	Presentation
14.55 (20 mins)	12. Welsh Government Framework Document Sponsor: Sir David Henshaw Presenter: Colette Fletcher, Head of Governance and Board Secretary
	Summary: To APPROVE the new Framework Document between NRW and Welsh Government.

	Paper ref: 22-01-B15
15.15 (15 mins)	Break
15.30 (5 mins)	13. Board Forward Look Sponsor: Sir David Henshaw Presenter: Colette Fletcher, Head of Governance and Board Secretary Paper ref: 22-01-B16
15.35 (5 mins)	 14. AOB For approval by correspondence: a) Counter Fraud Strategy Paper ref: 22-01-B17 b) Internal Drainage Districts Budget Paper ref: 22-01-B18 For information by correspondence: c) Update on Area Statements Paper ref: 22-01-B19
	End of Public Board meeting
15.40 (30 mins)	15. Public Q&A Session
16.10	Close Meeting