

Agenda

Title of meeting: NRW Board Meeting Day 2 - Public Session

Date of meeting: 14th July 2021 Time of meeting: 9.30-16.25

Venue: Microsoft Teams:

Click here to join the meeting +44 29 2105 5545,,385510982# Phone Conference ID: 385 510 982#

Observers:

Time	Item
9.30 (5 mins)	1. Open Meeting
	Welcome
	 Declaration of Interests
	 Explain conduct of meeting
	Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw (Chair)
9.35	2. Review Minutes and Action Log
(5 mins)	2A. Review Minutes from Public 20th May meeting
	2B. Review Public Action Log
	Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw (Chair)
9.40	3. Update from the Chair
(10 mins)	Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw
	Summary: The Chair to update the Board
9.50 (20 mins)	4. Chief Executive's Report
	Sponsor and Presenter: Clare Pillman, Chief Executive
	Summary: To update the Board on current key activities
	Presentation Only
10.10	5. Update Report of Committees
(25 mins)	Sponsors and presenters: Committee Chairs
	Evidence Advisory Committee – n/a
	Finance Committee 18th June

	Paper ref: 21-07-B10 Flood Risk Management Committee 6 th July Verbal update People and Remuneration Committee 17 th June
	Paper ref: 21-07-B11
	Summary: To update the Board on recent committee activities
10.35 (20 mins)	6. Business Plan and Performance Dashboard End of Year Report 2020/21 Sponsor: Clare Pillman, Chief Executive Presenter: Caroline Hawkins, Corporate Planning, Performance & Strategic Assessment Manager, Sarah Williams, Head of 2050 Vision and Corporate Strategy, Sue Ginley, Lead Specialist Advisor, Corporate Planning & Performance
	Summary: For Board approval
	Paper ref: 21-07-B12
10.55 (15 mins)	7. Business Plan 2022-23 Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and Development Presenter: Caroline Hawkins, Corporate Planning, Performance & Strategic Assessment Manager, Sarah Williams, Head of 2050 Vision and Corporate Strategy
	Summary: For Board discussion and steer
	Paper ref: 21-07-B13
11.10 (15 mins)	Break
11.25 (15 mins)	8. Welsh Language Annual Report Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and Development Presenter: Lyn Williams, Welsh Language Policy Advisor
	Summary: To approve the Welsh Language Annual Report
	Paper ref: 21-07-B14
11.40 (60 mins)	9. Storm Overflow Discharges – Ambition and Priority Actions Sponsors: Gareth O'Shea, Executive Director of Operations; Ceri Davies, Executive Director of Evidence, Policy and Permitting Presenter: Sian Williams, Head of North West Wales Operations, Nadia De Longhi, Head of Regulation and Permitting, Mark Squire, Sustainable Water Manager

	Summary: To consider the seven focus areas as priority actions for NRW in the context of NRW's overall ambition to achieve good ecological status for rivers in Wales.
	Paper ref: 21-07-B15
12.40 (60 mins)	Lunch
13.40 (5 mins)	10. Risk Strategy Approval Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy and Development Presenter: Anjali Wainwright, Lead Specialist Advisor, Risk
	Summary: For the Board to approve the Risk Strategy
	Paper ref: 21-07-B16
13.45 (45 mins)	11. Place Presentation Sponsor: Gareth O'Shea, Executive Director of Operations Presenter: Sian Williams, Head of North West Wales Operations
	Summary: To provide an overview of key activities in the North West Wales region
14.30 (15 mins)	Break
14.45 (40 mins)	12. SMNR Review of Motorsport Sponsor: Ceri Davies, Executive Director of Evidence, Policy and Permitting Presenter: Dom Driver, Head of Land Stewardship, David Liddy, Specialist Advisor, Recreational Safety
	Summary: Decision on whether to continue to permit motorsports events in future
	Paper ref: 21-07-B18
15.25 (10 mins)	Break
15.35 (20 mins)	13. Background to Proposed Fishing Byelaws Sponsor: Ceri Davies, Executive Director Evidence, Policy and Permitting Presenter: Peter Gough, Principal Advisor, Fisheries

Summary: For Board approval for the launch of the consultation
Paper ref: 21-07-B19
End of Public Board meeting
14. Public Q&A Session
Close Meeting