

Agenda

Title of meeting: NRW Board Meeting Day 2 - Public Session

Date of meeting: 20th May 2021 Time of meeting: 9.30-12.20

Venue: Microsoft Teams:

Click here to join the meeting

+44 29 2105 5545,,689847054#

Observers:

Time	Item
9.30	1. Open Meeting
(5 mins)	Welcome
	Declaration of Interests
	 Explain conduct of meeting
	Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw (Chair)
9.35 (5 mins)	2. Review Minutes and Action Log
	2A. Review Minutes from Public 24th March meeting 2B. Review Public Action Log
	Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw (Chair)
9.40	3. Update from the Chair
(10 mins)	Sponsor and Presenter: Sir David Henshaw
	Summary: The Chair to update the Board
9.50	4. Chief Executive's Report
(20 mins)	Sponsor and Presenter: Clare Pillman, Chief Executive
	Summary: To update the Board on current key activities
	Presentation Only
10.10 (20 mins)	5. Update Report of Committees
	Sponsors and presenters: Committee Chairs
	 Audit and Risk Assurance Committee 22nd April Paper ref: 21-05-B08

 Evidence Advisory Committee 16th April – On Private Day Agenda

• Finance Committee 20th April

Paper ref: 21-05-B09

Flood Risk Management Committee 23rd April

Paper ref: 21-05-B10

People and Remuneration Committee – n/a

Protected Areas Committee – n/a

Summary: To update the Board on recent committee activities

10.30 (10 mins)

6. Annual Review of Terms of Reference

Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy

and Development

Presenter: Colette Fletcher, Head of Governance and Board

Secretary

Summary: To approve revised Board, Board Committee

and Executive Team Terms of Reference

Paper ref: 21-05-B11

10.40 (15 mins)

Break

10.55 (10 mins)

7. Changes to the Statutory and Legal Scheme of Delegation

Sponsor: Prys Davies, Executive Director of Corporate Strategy

and Development

Presenter: Colette Fletcher, Head of Governance and Board

Secretary

Summary: To approve changes to the Statutory and Legal

Scheme of Delegation

Paper ref: 21-05-B12

11.05 (45 mins)

8. Place Presentation

Sponsor: Gareth O'Shea, Executive Director of Operations Presenter: Mike Evans, Head of South Wales Central Operations, Aneurin Cox, Operations Manager Land and Assets, Andy Robinson, Team Leader, People and Places South Central, Tim England, Operations Manager (Flood and Water Management), Scott Squires, Projects and Programme Delivery Manager, Fiona Abbott, Team Leader, Radioactivity and Industry Policy

Summary: To provide an overview of key activities in the South Wales Central region

	End of Public Board meeting	
11.50 (30 mins)	9. Public Q&A Session	
12.20	Close Meeting	